• Vaječná zmes tekutá, pasterizovaná
- Pasterizovaná vaječná zmes tekutá
- Pasterizovaná vaječná zmes tekutá sladená 48% cukru
- Pasterizovaná vaječná zmes zahustená
Vaječná
zmes je 100 % vaječná hmota bez prídavných látok, získaná zo slepačích vajec
po oddelení škrupín. Tvorí ju tvorí zmes vaječného žĺtka a bielka
v ich prirodzenom pomere. Vaječná hmota sa následne pasterizuje, vychladí
na teplotu max. +4°C a plní do spotrebiteľských obalov.
Finálny
výrobok je rovnorodá nepriehľadná tekutá hmota žltej až oranžovej farby,
prirodzenej vaječnej vône a chuti, bez cudzích pachov a príchutí a
s obsahom sušiny min. 23 %, obsahom žĺtkového tuku min. 9,8% a pH od 7,0
do 8,0.
Výrobok
neobsahuje úlomky škrupín ani iné cudzie prímesi. Po mikrobiologickej stránke
je výrobok v súlade s požiadavkami zdravotnej bezpečnosti potravinovej
legislatívy EU. Výrobok neobsahuje patogénne a
toxikogénne mikroorganizmy. Senzorické a fyzikálno – chemické parametre sú v
súlade s parametrami uvedenými v špecifikácii výroku. Teplota skladovania je od
0°C do +4°C.
Ochutené vaječné pasterizované zmesi sú vyrabáne zmiešaním a
následnou homogenizáciou vaječnej zmesi a prídavných látok. Štandartnými
prídavnými látkami sú cukor , prípadne soľ.
Objem balenia |
Obsah vajec
priemernej hmotnosti M (cca 56g) |
1 liter |
22 ks |
1,5 litra |
33 ks |
2 litre |
44 ks |
5 litrov |
110 ks |
10 litrov |
220 ks |
220 kg |
4840 ks |
500 kg |
11000 ks |
1000 kg |
22000 ks |
Cisterna |
Podľa objemu cisterny |