Produkty
TEKUTÉ VAJEČNÉ VÝROBKY
1. Tekutý vaječný bielok- Tekutý vaječný bielok nepasterizovaný
- Tekutý vaječný bielok pasterizovaný
- Tekutý vaječný bielok pasterizovaný sladený 48% cukru
- Tekutý vaječný bielok pasterizovaný zahustený sušina 21%
- Pasterizovaný vaječný žĺtok tekutý
- Pasterizovaný vaječný žĺtok solený 5% NaCl
- Pasterizovaný vaječný žĺtok solený 6% NaCl
- Pasterizovaný vaječný žĺtok sladený 10% cukru
- Pasterizovaný vaječný žĺtok sladený 33% cukru
- Pasterizovaná vaječná zmes tekutá
- Pasterizovaná vaječná zmes tekutá sladená 48% cukru
- Pasterizovaná vaječná zmes zahustená
SUŠENÉ VAJEČNÉ VÝROBKY
1. Sušený vaječný bielok
- Sušený bielok pasterizovaný 25 kg
- Sušený bielok odcukrený 25 kg
- Sušený bielok odcukrený 15 kg
- Sušený bielok odcukrený 5 kg
- Sušený bielok odcukrený vysokošľahateľný 25 kg
- Sušený bielok odcukrený vysokošľahateľný 15 kg
- Sušený vaječný žĺtok 25 kg
- Sušený vaječný žĺtok 15 kg
- Sušený vaječný žĺtok 5 kg
Návod
na obnovu sušených vaječných výrobkov
Druh sušeného
vaječného výrobku |
Množstvo
sušenej zmesi (kg) |
Množstvo
vody (kg) |
Výsledné množstvo obnovenej
hmoty |
Na 1 kg sušenej vaječnej
zmesi pridať |
Sušená
vaječná zmes |
25,0 |
75,0 |
100 kg |
3 litre vody |
Sušený
vaječný žĺtok |
45,5 |
54.5 |
100 kg |
1,2 litra vody |
Sušený
vaječný bielok |
11,5 |
88,5 |
100 kg |
7,7 litra vody |
Sušený
vaječný výrobok je dobré najprv zohriať na izbovú teplotu. Potom podľa tabuľky na obnovu sušených
vaječných hmôt odvážiť príslušné množstvo prášku a ku nemu za stáleho miešania
pridať približne rovnaké množstvo studenej vody. Po vytvorení homogénnej
emulzie bez hrudiek pridať zvyšné množstvo vody a dobre rozmiešať. Obnovenú
vaječnú hmotu je treba nechať približne 1 až 1,5 hod stáť. Tesne pred použitím
obnovenú hmotu ešte raz dôkladne premiešať. Takto pripravená tekutá vaječná
hmota má pôvodné vlastnosti vaječnej hmoty získanej z čerstvých vajec.
Najlepší spôsob na rozpustenie
vaječného sušeného výrobku je použiť mixér na rozpúšťanie suchých komponentov. V prípade, že sa do
výrobku používajú aj iné suché suroviny (napr. soľ, cukor, múka a pod.), je
možné ich najprv zmiešať so sušeným vaječným výrobkom a až potom pridať
vodu. Po vymiešaní je potrebné dodržať
čas nevyhnutný na obnovu vaječnej hmoty!