O spoločnosti
Vector Invest, s.r.o. prevzal tradíciu spracovania vajec a výroby vaječných výrobkov od spoločnosti DOMA, a.s.. Spoločnosť uvádza na trh pod značkou “ EggProduct" tekuté a sušené vaječné výrobky ako prísady pre potravinársky priemysel. V súčasnosti je jediným výrobcom týchto produktov na Slovensku!
V našej spoločnosti v Prešove, Slovenská republika, s viac ako 30 zamestnancami sa denne spracováva 600 tisíc vajec do kompletného sortimentu vysoko kvalitného tekutého výrobku a sušených vaječných výrobkov.
Sme spoľahlivým partnerom pre bezpečné, funkčné a efektívne vyrábané vaječné výrobky. Spolupráca s našimi zákazníkmi je pre nás kľúčová.
Spracovanie vajec v Eggproduct, a.s. Prešov má bohatú minulosť. V súčasnosti už uplynulo viac ako 40 rokov od jej začiatku. Od samotného počiatku je výroba situovaná do Prešova na východe Slovenska.
V roku 1973 bola v Prešove postavená prvá prevádzka na spracovanie vajec na Slovensku s kapacitou spracovania 80 tisíc vajec za deň.
V priebehu rokov bola kapacita a technická a technologická úroveň výroby zvyšovaná až na súčasnú úroveň.
Dnešné technické zariadenia boli dodávané spoločnosťou Sanovo Engineering počas kompletnej rekonštrukcie v rokoch 2010-2013. Súčasná kapacita predstavuje spracovanie 600 tis vajec denne, v certifikovanom závode spĺňajúcom normu Food Safety System Certification 22000:2010
Spolu s vysokými štandardami na hygienu a bezpečnosť spracovania a výroby vaječných produktov spoločnosť dodáva na trh rozmanité množstvo vaječných výrobkov. Eggproduct úzko spolupracuje s poľnohospodármi produkujúcimi vajcia, v dôsledku čoho je zabezpečená plná kontrola nad kvalitou dodávaných vajec, nad kvalitou chovov kde sa vajcia produkujú a plná vysledovateľnosť vajec, vo všetkých nami vyrábaných výrobkoch. Eggproduct poskytuje bezpečné vaječné výrobky. S dodržiavaním všetkých procesov výroby, vylučujeme akúkoľvek infekciu prenášanú našim výrobkom. Naše pasterizačné procesy sú validované a preto efektívne. Navyše, náš personál je priebežne školený v oblasti bezpečnosti potravín.
Výrobkovú štruktúru od začiatku tvoria pasterizované tekuté a sušené vaječné výrobky.
Pasterizované tekuté vaječné výrobky sú vyrábané jednak v prírodnom stave – žĺtok, bielok, celé vajce-melanž tak aj s prídavkom cukru, soli, resp. ostatných prísad, podľa požiadaviek zákazníkov. Vysoká flexibilita výroby umožňuje dodávať každému zákazníkovi výrobok podľa jeho požiadaviek. Balenie výrobkov je od malospotrebiteľských balení 1 kg, až po dodávky v kontajneroch, resp. cisternách.
Sušené vaječné výrobky – sušený bielok, žĺtok a celé vajce-melanž sú druhou oblasťou spracovania vajec. Vyrábané sú na dvoch sprejových zariadeniach pre sušenie – tzv. rozprašovačoch, jeden pre „biely“ a jeden pre „žltý“ prášok. Najmä v oblasti 'žltého prášku' (žĺtok, celé vajce-melanž) sú vyrábané špeciálne varianty.
Synergia vzťahu Eggproduct, a.s. – zákazník umožňuje vyrábať výrobky priam „šité na mieru“ zákazníka pre maximálne zvýšenie efektívnosti pri zachovaní hlavného cieľa.
Vďaka naším distribučným centrám sme schopní dodávať sortiment tekutých a sušených výrobkov kdekoľvek v Európe.